Op een avond werd ik benaderd door een dierbare vriend in het buitenland , met de vraag of ik voor hun dochter wil bidden die vreselijk veel pijn heeft.
Hun dochter heeft een gat in haar kies, en volgens de tandarts moet deze eruit.
Gezien er geen financiële middelen zijn, wilt de tandarts haar niet verder helpen. Nu kan ik mij als moeder zijnde voorstellen dat dit voor de ouders enorm frustrerend en pijnlijk moet zijn.
De jonge dame om wie dit gaat zit op de middelbare school en heeft de volgende dag een belangrijke dag. Zij is nml als kandidaat aangesteld op haar school !!

Het was al best laat in de avond, ik was moe, maar ik wist dat ik mij moest uitstrekken naar de Heer.
Ik vertelde deze vriend dat ik ging bidden en verliet ons gesprek.
Toen ik begon te bidden, begon ik genezing uit te spreken en ik ervoer een vastberaden gevoel van overwinning, (vertrouwen).
Ik vroeg God om mij woorden in mijn mond te leggen, om deze uit te spreken over en naar dit meisje, zodat ze zelf ook Jezus wonder in genezing zal geloven en ervaren.

Toen ik klaar was met bidden, besloot ik om te gaan slapen. Maar, diep van binnen wilde ik genezing uitspreken vóór ik ging slapen want ze bleef in mijn gedachten.
Ik wil dat dit meisje geneest van haar pijn, maar ik had geen woorden nog…

Plotseling, ontving ik een WhatsApp bericht.
Het was van een broer die mij elke dag inspirerende en bijbels verantwoorde motivatie berichten en teksten stuurt.
Alleen, normaal gesproken ontvang ik deze in de ochtend.
Nu ik het toch ontving, begon ik te lezen. Ik had het direct door… Het zijn de woorden voor het meisje. (hij stuurde ditmaal motivatie betreft genezing!!!!!!)
Ik pakte mijn tel en belde dit meisje en begon genezing uit te spreken en de betreffende woorden en vroeg haar mij na te bidden.
Tot twee keer toe sprak ik uit, dat haar tand haar bewaard zal blijven, en dat hij tand gezonder zou zijn als ooit ervoor.
Toen ik klaar was, nam ik contact met die andere broer op die mij het WhatsApp bericht stuurde en vertelde hem dat ik net voordat hij mij dit bericht stuurde, ik God bad voor de juiste woorden om een meisje te genezen.
Even was het stil en hij zei, Cindy, ik wilde gaan slapen maar God begon tegen mij te spreken.
Hij gaf mij woorden door, en moest dit aan jou sturen. Vervolgens zei hij tegen God, maar God, dit doe ik toch altijd ‘s ochtends, ik ben moe en wil slapen.
Maar het was duidelijk dat de Heer het anders wilde.
Beide waren we erg verheugd, en wisten we dat Jezus zou komen met Zijn wonder. Wij geloven nml niet in toeval, maar in het genezende bloed van Jezus.

De volgende ochtend, wanneer ik wakker werd wilde ik direct gaan checken hoe het met haar ging en nam contact op met ze.
De vader vertelde mij , Cindy we werden geleid om terug te gaan naar de tandarts. En we zeiden nog, maar Heer we hebben geen geld.
Toch zijn ze gegaan en een verrassing stond ze te wachten.
De tandarts besloot om haar te willen helpen. En vulde haar kies, en zei; “we willen toch niet dat je kies eruit gaat” en gaf zelfs medicatie mee.

Wanneer we ervoor kiezen om Jezus te volgen, kiezen we er tevens voor Jezus te zijn.
Om dit te kunnen dien je Hem te kennen en een relatie op te bouwen. . En hoe leer je iemand kennen? Door Hem vragen te stellen, te praten, luisteren . Over Hem te lezen, en vooral ook te vertrouwen..
Wanneer je deze band eenmaal met Hem hebt, zal je Hem verstaan en in staat zijn te genezen en zelfs bergen te verplaatsen.