Ik was als kind vaak druk, rusteloos en watervlug. Ik herinner me nog dat ik als kleuter gedachteloos mijn zwemband afgooide en in een druk zwembad sprong. Gelukkig had mijn vader het in de gaten en redde hij mij uit een levensgevaarlijke situatie!

Toen ik acht jaar was, stelde mijn moeder mij een keer een belangrijke vraag. Ze ging er even rustig voor zitten en vroeg: “Weet je dat Jezus jouw vriend wil zijn?” Achteraf gezien was dit de belangrijkste vraag in mijn leven. Jezus als vriend klonk mij heel aantrekkelijk in de oren. Ik dacht daar een dag of twee over na. Vervolgens besloot ik om Jezus als vriend in mijn leven toe te laten. Ik heb het op mijn slaapkamer in een gebed aan Hem gevraagd.

Vanaf dat moment werd alles anders. De dagen, weken en maanden erna ontving ik een enorme, diepe vrede. En die vrede kwam van buiten naar binnen. Vier dingen werden mij direct duidelijk. Eén: God bestaat. Dat ervoer ik heel sterk, want Hij sprak mij persoonlijk aan. Twee: Hij is een liefdevolle Vader. Drie: Hij heeft een plan voor mijn leven. Vier: deze waarheid pakt niemand meer van mij af!

Door Jezus als vriend toe te laten kwam er zoveel rust, dat mijn omgeving het ging merken. Mijn schooljuf merkte dat ook en zei tegen mijn moeder: “Salvo draait niet meer zo veel op zijn stoel. Hij is niet meer zo druk. Hoe komt dat?” Ook wilde ik diep van binnen graag goede dingen doen voor andere mensen. Dat kwam vanzelf naar boven en ik werd daar heel blij van.

Het was voor mij helder: ik stond in vuur en vlam voor Jezus. Ik had passie voor Hem gekregen. Niet omdat ik Hem had gezocht, maar omdat hij Mij had gezocht én had gevonden. Die passie heb ik nog steeds en wordt alleen maar meer. Hij wil ook jouw Vriend zijn. Wil je dat? Vraag het Hem gerust. Spreek het naar Hem uit, op een plek wat zich daarvoor leent. Als je een vraag hebt, mail mij gerust: salvo@dynamisarnhem.nl